Marlous & Annelijn van Motherhood Rising

Over ons

 Annelijn & Marlous

Marlous & Annelijn van Motherhood Rising


Over ons

Annelijn &

Marlous

Welkom en wat fijn dat jij dit nu leest lieve, moedige Vrouw!

Wij zijn Marlous en Annelijn Klomp, Emotional Healers en Meditatie & Relatie Experts.

Wij helpen hooggevoelige, ambitieuze Vrouwen zichzelf en hun leven meester te worden door als een ware ‘master’ op te staan in het moederschap. Door middel van online trainingen, groepscoaching, retreats en intensieve VIP coachingstrajecten, helpen wij jou elke frustratie, irritatie en uitdaging binnen jouw gezin, te benutten als ingang voor zelfonderzoek, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. 

Wij gebruiken onze kennis en ervaring als professionals én uit onze eigen persoonlijke ervaringen in het moederschap.

"Binnen de vier muren van jouw gezin, wordt elk negatief gedachten-, emotioneel-, fysiek-, en spiritueel patroon genadeloos blootgelegd."

Marlous & Annelijn van Motherhood Rising
Alles wat we denken, geloven en vervolgens doen (bewust of onbewust), wordt weerspiegeld in onze gezinsrelaties. In de interactie met onze eigen ouders, in de innerlijke conversatie met onszelf, in de interactie met onze kinderen en natuurlijk ook in interactie met onze partners (of in de afwezigheid daarvan). Het enige dat we hoeven te doen is daarnaar kijken om onszelf en ons leven te helen.

Confronterend? Ja@! En, hiernaar kijken vraagt zeker moed en next level spaceholden. Daarom raden wij je ook zeker niet aan dit alleen te doen. Met professionele hulp samen je Innerwork doen werkt enorm verdiepend en is heel helend en verlichtend. Binnen de ouder-kind relatie vind je dé beste ingang voor zelfinzicht over de emotionele blokkades, verstopte afweermechanismen en belemmerende overtuigingen die je in al jouw relaties en in de rest van jouw leven tegenkomt en kom je tot de kern van duurzame groei. 

Marlous & Annelijn van Motherhood Rising

Waardevolle thema’s waar wij al ons leven lang over leren, lezen, praten en waar wij allebei door een niet te stillen passie in zijn gaan begeleiden, trainen en coachen. En ook nu na jarenlange opleidingen en professionele ervaring, oefenen wij zelf nog dagelijks met het actief doorvoelen en werken met wat zich nú in dit moment aandient. Love is our daily sacred practice.

Het zal je dan ook niet verbazen dat wij heilig geloven in het creëren van een nieuwe liefdevolle wereld. Sterker nog, wij geloven in een compleet nieuwe (of eigenlijk oude) visie op dit menszijn. Wij geloven dat wij zijn geboren om te oefenen steeds weer vanuit Liefde keuzes te maken en onszelf te herinneren aan dat wij in werkelijkheid Liefde zijn. Die visie openbaart zich aan elke Vrouw op het moment dat zij moeder wordt of het verlangen voelt om een moeder te zijn. 

En wij durven wel te zeggen dat jij dit op een bepaald moment, op een soortgelijke manier zelf ervaren hebt, anders las je dit hier nu niet.  

Marlous & Annelijn van Motherhood Rising

Én ja, wij zijn dus ook zussen...

Zussen die in het creëren van die nieuwe wereld een enorme heart-driven missie voelen. Maar ondanks dat wij uit hetzelfde warme nest zijn gekomen, zijn wij ook enorm verschillend en juist daarom een sterke professionele aanvulling op elkaar. Marlous is het vuur en volgt het liefst haar chaotische en creatieve flow, terwijl Annelijn juist aarde is, meer gestructureerd, maar ook een enorm speelse kant heeft. Beiden zijn wij moeder, maar ook daarin hebben we ook enorm verschillende persoonlijke ervaringen opgedaan.

Onze professionele achtergrond en eigen reis in persoonlijke & spirituele ontwikkeling

Annelijn van Motherhood Rising

Annelijn

In 2011 ging ik alleen backpacken in Zuidoost Azië. Ik weet nog heel goed dat de eerste keer dat ik  daar een yogales deed, gevolgd door een eindmeditatie, de tranen over mijn wangen stroomden. Ik voelde me voor het eerst weer echt in verbinding staan. Na jaren als een kip zonder kop doorrennen, mezelf keihard afstraffen in mijn hoofd op alles wat ik deed en hierdoor veel stress en migraine had.  Ik voelde dat ik jaren een soort wandelend hoofd was geweest en dat ik nu weer kon zakken in mijn lichaam en in mijn hart. Dat ik kon voelen dat ik überhaupt een lichaam had. Een lichaam dat mij dingen wilde vertellen en signalen gaf. 

Vanaf dat moment ben ik, naast de verschillende opleidingen die ik heb gevolgd om als psycholoog in de GGZ te werken met kinderen en hun ouders, mezelf dagelijks gaan verdiepen in yoga en meditatie. Ik ben steeds meer retraites gaan volgen; yoga retraites, stilte retraites, tantra retraites en ook retraites en ceremonies met plantmedicijnen, zoals cacao, truffle en ayahuasca. Ik voelde dat toen ik eenmaal op reis was, er geen weg meer terug was.

Ik voelde me steeds meer in verbinding staan en ik merkte dat mijn werk binnen de GGZ steeds minder klopte. Ik miste de menselijkheid, de pure, echte diepe verbinding van Hart tot Hart. Ik werkte met stappenplannen en protocollen gericht op de verschillende psychische stoornissen, maar ik had geen ruimte om mijn steeds luider klinkende intuïtie in te zetten en vanuit mijn Ziel te behandelen. Ik voelde dat alle kinderen die ik zag, onder de verschillende soorten psychische problemen, eigenlijk onderliggend maar één echt probleem hadden....

Ze misten zelfliefde en zelfacceptatie.
En dat kwam omdat ze niet geleerd hadden hoe ze dit konden ervaren, omdat hun ouders zichzelf ook niet accepteerden en niet van zichzelf hielden. Omdat zij óók niet hadden geleerd hoe zij dit konden doen. Toen ik eenmaal zag dat dit de kern van elke cliëntsituatie was en ik ervoer dat er binnen de GGZ geen echte ruimte was voor deze diepe onderlaag, besloot ik om mijn vaste baan op te zeggen en mijn hart te volgen. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik deze keuze heb gemaakt om, samen met Marlous, aan mijn zielenmissie te werken met bewuste vrouwen, moedige moeders die hun innerwork aan gaan met Motherhood Rising. Verder ben ik natuurlijk ook moeder van Noralie (geboren in 2019) en ruim 11 jaar samen met haar vader en mijn liefdevolle partner Pim die op de Zuid-as werkt.


Opleidingen Annelijn: Social Work, Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding, Orthopedagogiek (MSc), Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness Expert, Hypnotherapeut & Intuition Practioner.

Marlous van Motherhood Rising

Marlous

Zoals je in Annelijn haar verhaal heel mooi hoort kan transformatie pas echt diepgaand zijn als pijn je teacher is. Terwijl pijn echt toelaten in ons leven super tegennatuurlijk is, als je zoals de meesten van ons een Westerse opvoeding hebt gehad. Worstelen is waardevol. Maar wij hebben allemaal geleerd dat je hiervan weg moet rennen. Het niet moet voelen en de veiligheid buiten jezelf moet zoeken in plaats van binnenin jezelf.

Gelukkig werd ik hierin zelf ruw wakker geschud door een relatiecrisis die mij in 2013 dwong naar binnen te gaan met de aandacht. Ik zie mezelf nog zitten, volledig in paniek, een sigaret inhalerend (terwijl ik helemaal niet rookte) op de trap in de gang van het mooie grachtenpand waar ik toen woonde. Compleet gestresst. Hopend, wensend en vooral wachtend op een zogenaamde redder in nood. Totdat ineens het beeld binnen kwam van zo’n sprietje riet dat krachtig terugveert, helemaal op eigen kracht. En ineens besefte ik: Niemand komt mij redden, it’s up to me, if I want to be free....

Ik drukte de sigaret uit (en heb daarna ook nooit meer gerookt) en begon vanaf dat moment in mezelf te investeren. Aan mijn bewustzijn te werken. Mijn kracht terug te pakken, op al die plekken waar ik hem zelf onbewust weggegeven had.
Mijn leven veranderde door dat ene inzicht. Het werd mijn innerlijke drijfveer om anderen hierin te trainen. Ik volgde in de jaren daarna elke mindfulness opleiding die er was, voor volwassen, voor kinderen, voor in het bedrijfsleven. Daarnaast richtte ik mij ook op energie-werk en volgde de opleiding tot Reiki Master. Deze kennis over hoe het menszijn werkt, hoe ons brein werkt en ons als instrument aanstuurt, speelt een allesbepalende rol in elke relaties. 

Als mindfulness expert heb ik honderden mensen in bewustzijn getraind; leerkrachten, hulpverleners, psychologen, gezinstherapeuten, studenten van de HvA, maar ook in de zakelijke branche heb ik work balance trajecten gegeven. Ik heb lezingen en interactieve workshops voor grotere groepen gedaan en het proceswerk in teams begeleid. In elk systeem waar ik Mindful Awareness en Brave Leadership kwam trainen, deed ik steeds opnieuw die grote ontdekking: Er hoeft maar 1 persoon meer bewustzijn te krijgen en dit toe te passen en langzaam verandert de hele groep mensen er omheen mee. Verder ben ik moeder geworden in mijn eerste huwelijk van Ami (10) en Ninja (8). Ik ben gescheiden van hun vader in 2014 en met mijn huidige liefde Bart getrouwd in 2020, wat mij ‘bonusmoeder’ van zijn zoon Elia (9) maakte en in 2020 kregen wij ook nog onze zoon Bowi (1). Wij hebben enorm goed contact met alle ouders onderling. Deze ervaring van de complexiteit van een samengesteld gezin gecombineerd met onze teachings deel ik graag in alles wat wij met Motherhood Rising doen.  

 

Opleidingen Marlous: Social Work, Premaster Orthopedagogiek, Reiki 1, 2, 3 & Master, Mindfulness Expert, Heartfulness trainer & Intuition Practioner.

Wij geloven heilig dat door wat wij persoonlijk hebben meegemaakt en ook professioneel hebben ervaren, in de kracht van 1 bewuste schakel in het gezinssysteem. En die schakel dat ben jíj. Gevoelige, moedige, wijze Vrouw. Wij kunnen als moeder het verschil maken voor ons gezin. Voor deze generatie kinderen. En het is onze missie om jou eenvoudig en impactvol te laten zien hoe. Sta op in jouw ware kracht binnen het moederschap en jouw gezin en de wereld om jou heen transformeert met jou mee. Van binnen naar buiten.